Количка

0 артикула

Политика за поверителност

Политика за поверителност

В електронния магазин https://umbrabulgaria.com се обработват данни на посетители и регистрирани потребители за целите на рекламата, продажбата и доставката на продукти.
Администратор на личните данни (“Администраторът”), обработвани от е-магазина https://umbrabulgaria.com e „Севън Бърдс” ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр. София 1407, ул. „Майор Томпсън” No 24Б, и ЕИК 203431698.
Личните данни се съхраняват на сървърите на сайта, на територията на Европейския съюз. Никакви данни не се съхраняват извън Европейския съюз. Личната информация в https://umbrabulgaria.com се защитава с помощта на най-новите технологии и мерки. Информацията между потребителя и сървъра е защитена с SSL (secure sockets layer) .Личните данни са с ограничен достъп само за конкретни служители на фирмата. Използваме технологични решения в областта на информацията, нейното съхранение и обработване, като защити с пароли, съвременен антивирусен софтуер и криптирани канали за достъп. Длъжностното лице по защита на данни на Администратора ще отговори на всички Ваши въпроси относно обработката и защитата на личните данни, както и ще направи по-лесен и разбираем процеса на ползване на полагащите Ви се права като субект на лични данни. Адрес за директен контакт с него/нея е имейл: info@umbrabulgaria.com

Видовете лични данни, които обработваме
I. Ние обработваме
• на договорно основание
• на основание Вашето съгласие, изразено чрез нарочно действие – самостоятелно въвеждане на незадължителни данни и/или свободно избиране на конкретни опции
• на законово основание, съгласно местното и съюзно законодателство
• въз основа на легитимен интерес
някои от следните категории данни:
1. Данни за профила Ви в е-магазин https://umbrabulgaria.com, който се създава за Вас след встъпване в неформален договор с Администратора, приемайки Общите условия за използване на уебсайт и е-магазин „https://umbrabulgaria.com“:
• Лично и фамилно име;
• Имейл адрес;
• Парола;
• Фирма на юридическо лице и/или наименование на друго персонифицирано или неперсонифицирано образувание / организация;
2. Данни за онлайн поръчка през е-магазина „https://umbrabulgaria.com“, направена от Вас, сключвайки неформален договор от разстояние с Администратора при приложение на Общите условия:
• Лично и фамилно име на лицето за доставка;
• Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;
• Телефон за доставка;
• Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес;
• Начин на доставка;
• Начин на плащане;
• Номер на поръчка;
• Сума за плащане;
• Статус и история на плащанията;
• Статус и история на доставките;
• История на поръчките;
• Интернет сайт;
• Съдържание на коментар / съобщение;
Цели на обработката на личните данни
1. Данните за профила Ви в е-магазина „https://umbrabulgaria.com“ се обработват за целите на:
• Изпълнение на задължението за отчетност на Администратора чрез записване на правно значими удостоверителни данни в електронни протоколи - технически логове;
• Доставка на поръчани продукти;
• Предоставяне на поддръжка при технически неизправности, информиране на клиенти от консултант по продажбите или във връзка с рекламации, проследяване на доставки, плащания и други;
• Верификация чрез изпращане на имейл за гарантиране сигурността на достъпа до данни за Вашия профил и при смяна на парола;
• Автентикация при влизане в профила Ви;
• Изпращане на съобщения чрез имейл и/или push нотификации за целите на директния маркетинг и реклама при изрично съгласие от Ваша страна;
• Спазване на разпоредбите в законите, съдебните решения, законните нареждания и решенията на властите и надзорните органи. Това включва използване на личните Ви данни за събиране и проверка на счетоводни данни и спазване на правилата за счетоводна отчетност;
2. Данните за онлайн поръчка през е-магазина „https://umbrabulgaria.com“ се обработват за целите на:
• Доставка на поръчани продукти;
• Предоставяне на поддръжка при технически неизправности, информиране на клиенти от консултант по продажбите или във връзка с рекламации, проследяване на доставки, плащания и други;
• Предотвратяване и разследване на злоупотреби при онлайн поръчки и свързаните с тях доставки, както и при загуби и измами;
• Спазване на разпоредбите в законите, съдебните решения, законните нареждания и решенията на властите и надзорните органи. Това включва използване на личните Ви данни за събиране и проверка на счетоводни данни и спазване на правилата за счетоводна отчетност;
• Анализиране на статистически данни получени след анонимизация на Вашите данни;
3. Данните за контакт и изпратено съобщение или публикуван коментар се обработват за целите на:
• Идентификация Ви като изпращач/автор на съобщение или на публикуван коментар;
• Осъществяване на комуникация с Вас;

Трети лица с достъп до лични данни, във връзка с тяхната дейност и предоставяни услуги съвместно със https://umbrabulgaria.com
1. Използваме следните доставчици на облачни услуги, хостинг, обратно прокси (reverse proxy), CDN, сървъри / клъстери и колокация:
МИРЧЕВ ИДЕАС" ЕООД , 131135125, Република България, град София 1784,район Младост, ж.к. Младост 1, блок 37, апартамент 29 , МОЛ : Георги Мирчев- предоставят хостинг за резервирана свързаност. Можете да се запознаете с тяхната политика за поверителност на следния адрес: https://seliton.bg/page/306/obrabotka-na-danni.html

2. Консултанти и доставчици в различни сфери за целите на защита на наши легитимни интереси по поддържане и подобряване качеството на услугите, които Ви предоставяме, за отговаряне на законовите изисквания, защита за законни права и интереси в съдебни, досъдебни и административни производства. Тези от тях, които ползваме регулярно са следните:
Куриерски фирми за доставка: Еконт, Спиди;Платежни системи и банки, при плащане с карта

3. Държавни органи и институции във връзка с извършвани от тях проверки в съответствие със законовите изисквания и ограничения;
По отношение на частните субекти, ние изискваме и следим посочените трети лица да прилагат всички технически и организационни мерки за защита на тези данни.

Данните се обработват за следните срокове:
По правило, прекратяваме използването на вашите лични данни, за целите, свързани с договорното правоотношение, след прекратяване на договора, но не ги изтриваме преди изтичане на една година от прекратяване на договора или до окончателно уреждане на всички финансови задължения и изтичане на нормативно определените задължения за съхраняване на данните, като: задължения по Закона за счетоводството за съхранение и обработка на счетоводни данни, изтичане на определените в Закона за задълженията и договорите давностни срокове за предявяване на претенции (5 години), задължения за предоставяне на информация на съда, компетентни държавни органи и др., основания, предвидени в действащото законодателство (5 години), съхранява регистри на всички жалби и молби, за които се прилага това условие, както и отговорите до тях за срок от 2 (две) години. Моля да имате предвид, че няма да изтрием Ваши лични данни, ако те са необходими за висящо съдебно, административно производство или производство по разглеждане на ваша жалба пред нас. Съхраняваме данни, необходими за разплащане в сроковете, определени от действащото законодателство.

Вашите права във връзка с личните Ви данни се упражняват чрез писмено искане, отправено към Администратора на е-mail: info@umbrabulgaria.com. Отговор на Вашето запитване ще получите в едномесечен срок от получаване на писменото Ви искане.

Ако не сте доволни от начина на събиране и използване на Вашите данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни (https://www.cpdp.bg). Ще Ви бъдем благодарни, ако при възражение или оплакване, първо се свържете с нас, за да намерим начин за разрешаване на проблема.

Използвани методи за автоматизирано вземане на индивидуални решения, включително профилиране: Не използваме автоматизирани алгоритми и/или профилиране.

Политика за използване на бисквитки
1. https://umbrabulgaria.com използва различни видове бисквитки, за да предостави достъп до основни услуги на потребителите, да подобри функционалността на своя уебсайт, и да достави онлайн реклами съобразени с персоналните интереси. Бисквитките които използваме в домейна www.https://umbrabulgaria.com основно служат за:
• Възможност за създаване и разпознаване на потребителския акаунт
• Улесняване на потребителите в навигацията на уебсайта и онлайн пазаруването
• Запомняне на продуктите в потребителската кошница
• Предоставяне на реклама, която да бъде подходяща и интересна за потребителите
• Запомняне на разгледаните от потребителите продукти и по-лесното връщане към тях
2. Видове бисквитки използвани на нашия уебсайт.
• Строго необходими бисквитки. Тези бисквитки са от съществено значение за нашия уебсайт. Те Ви дават възможност да навигирате в уебсайта и да използвате неговите функции. Без тези бисквитки не можем да Ви предоставим услугите, които позволяват на този уебсайт да функционира.
• Бисквитки за производителност. Тези бисквитки събират информация за начина по който посетителите използват уебсайта. Те предоставят информация за посетените страници, времето прекарано на уебсайта и помагат за идентифициране на проблемите, които нашите потребители могат да изпитват. Това ни позволява да подобрим структурата и съдържанието на нашите онлайн страници.
• Бисквитки за функционалност. Този вид бисквитки служат за подобряване на Вашите посещения на уебсайта. Тези бисквитки ни позволяват да запомним Вашето потребителско име и Вашите езикови предпочитания за следващия път, когато отново посетите нашия уебсайт. Запомнянето на Вашите предпочитания ни дава възможност да Ви предоставяме услуги с по-богати и по-персонализирани характеристики.
• Бисквитки за реклама. Този вид бисквитки правят възможно персонализирането на рекламните послания, съобразени с Вашите интереси и активност в мрежата. Тези бисквитки помагат при определяне ефективността на промоционалните и рекламни кампании.
3. Ограничаване и изтриване на бисквитките.
Опциите на всеки браузър дават възможност за променяне на настройките за бисквитките. Ако ограничите или изтриете бисквитките, това може да доведе до известни затруднения при навигацията на уебсайта и някои функционалности могат да станат недостъпни за Вас.

Социални мрежи
Ние не отговаряме за защитата на личните Ви данни в социални мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Instagram и други такива. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.